Externe links  
 
 
           
 
 
Website Poireau
 
 
     
 
URL:
  http://users.telenet.be/speurrroute/index.html  
 
 

 

 
 
Info:
 

Zit het paneel dan toch in Sint Baafs ?

Deze site brengt u naar de eventuele bergplaats via vermeende uitspraken door vermeende betrokken personen, afpersingsbrieven die het Bisdom van Gent na de diefstal mocht ontvangen, gevonden documenten bij de vermeende dader-afperser en getuigenissen.

 
 
 

 

 
 
 
 
 
           
 
 
Website Ronald Verhoeven
 
 
     
 
URL:
  http://www.ontknoping.be/  
 
 

 

 
 
Info:
 

Het Lam Gods – De ontknoping

Reeds meer dan 45 jaar ben ik gefascineerd door de roof van de Rechtvaardige Rechters. Van kinds af aan luisterde ik geboeid naar de verhalen over deze zaak.
Vermits mijn vader verschillende kennissen had uit de streek van Gent en Wetteren, kon het ook niet anders dan dat deze diefstal geregeld ter sprake kwam.
Ieder vertelde natuurlijk zijn waarheid, hetgeen het mysterie voor mij alleen maar groter maakte.

 
 
 

 

 
 
 
 
     
 
 
 
           
 
 
Website Chris Noppe
 
 
     
 
URL:
  http://www.goedertier.com/dutch/ (website off-line)  
 
 

 

 
 
Info:
 

Chris Noppe (1966) was Inspecteur bij de Antwerpse lokale politie van 1992 tot 2002.

In 1999 deed hij, na het lezen van de afpersingsbrieven van DUA , een merkwaardige   ontdekking. Die vondst zette hem op het spoor van -  het  in 1934 op mysterieuze wijze verdwenen paneel uit “Het Lam Gods” - de “Rechtvaardige Rechters”. In 2001 heeft hij over zijn bevindingen een eerste boek geschreven onder de titel: “Het geheim van de Rechtvaardige Rechters: een koningsgeschenk” (Houtekiet -  ISBN: 90 5240 616 2) Stap voor stap wordt hierin uitgelegd welke hints de dief had nagelaten om naar  de geheime bergplaats te verwijzen. Het enige wat in dit boek ontbrak, was het tastbare bewijs dat zijn theorie hieromtrent klopte.

 
 
 

 

 
 
 
 
 
           
 
 
SpeuRRforum Website
 
 
     
 
URL:
  http://www.rechtvaardige-rechters.be/forum/index.php  
 
 

 

 
 
Info:
 

Het SpeuRRforum !!!

Wissel hier van ideëen met andere 'Rechtvaardige Rechters' speurders.

 
 
 

 

 
 
 
 
 
           
 
 
Website Willy en Patricia
 
 
     
 
URL:
  http://fysica.telenet.be  
 
 

 

 
 
Info:
 

Nu het 75 jaar geleden is dat de Rechtvaardige Rechters spoorloos verdwenen, zijn we onze site aan het herwerken. Alles komt in het teken te staan de kunst, met voorop de gebroeders Van Eyck, hun werk en de diefstal van de Rechtvaardige Rechters.

We hopen dat de Rechtvaardige Rechters dit jaar nog boven water komen en dat we daar ons steentje kunnen toe bijdragen.

 
 
 

 

 
 
 
 
 
           
 
 
Website Johan Vissers
 
 
     
 
URL:
  http://users.kbc.skynet.be/drr/  
 
 

 

 
 
Info:
 

Dossier Rechtvaardige Rechters

Op deze site kan u verschillende overzichten downloaden over het mysterie rond de verdwijning in 1934 van het paneel 'De Rechtvaardige Rechters', onderdeel van 'Het Lam Gods' van de gebroeders Van Eyck. Het is de bedoeling een chronologisch overzicht te geven over het gebeuren en het geheel aan te kleden met de meest plausibele theorie die kan leiden tot het terugvinden van het paneel.

 
 
 

 

 
 
 
 
 
           
 
 
Website Gaston Deroeck
 
 
     
 
URL:
  http://dua.host4all.be/  
 
 

 

 
 
Info:
 

De ontknoping nadert!

Op deze website zullen wij u op onregelmatige tijdstippen kennis laten nemen van cruciale elementen in het onderzoek. Elementen die eenieder onderzoeker tot nu toe over het hoofd heeft gezien, de onjuiste informatie die steeds weer opduikt, de aanwijzingen in de brieven die de ingewijden toenertijd niet zagen (of niet wilden zien), het motief voor deze diefstal, de werkelijke dader(s) ... dit alles zal worden onderbouwd aan de hand van onuitwisbare bewijzen.

 
 
 

 

 
 
 
 
 
           
 
 
Website Belgodrome
 
 
     
 
URL:
  http://www.belgodrome.be  
 
 

 

 
 
Info:
 

VAN EYCK VERMIST WANDELING

OP ZOEK NAAR DE RECHTVAARDIGE RECHTERS Al veertig jaar ging Marie De Vuyst elke ochtend trouw naar de vroegmis in de Gentse Sint-Baafskathedraal. Op de ochtend van 11 april 1934, om 5.30 uur, deed ze een akelige ontdekking: "Toen ik aan de kerk kwam vond ik de zijdeur, langs den kant der Limburgstraat, openstaan, 't is te zeggen op een spleet van ongeveer 3 à 5 centimeter staan." De diefstal van De Rechtvaardige Rechters uit het Lam Gods, het meesterwerk van de gebroeders Van Eyck, was de grootste kunstroof van de vorige eeuw. Naar aanleiding van de 75ste verjaardag organiseert Belgodrome opnieuw Van Eyck vermist, een wandeling door Gent langs de plaatsen die een belangrijke rol speelden in de zaak. Gids is Rudy Pieters, auteur van De wraak van het Lam Gods (2004).

 
 
 

 

 
 
 
 
           
 
 
Website Van Eyck Vermist
 
 
     
 
URL:
  http://vaneyckvermist.blogspot.com  
 
 

 

 
 
Info:
 

Een Da Vinci-code naar De Rechtvaardige Rechters

Een halve eeuw zoekt Karel Mortier nu al naar De Rechtvaardige Rechters. Zopas publiceerde de gepensioneerde hoofdcommissaris zijn vierde boek over de Lam Gods-diefstal. Nog altijd is hij ervan overtuigd dat de Wetterse wisselagent Arsène Goedertier bij de zaak betrokken is, maar tegelijk zijn de vermoedens groot dat er hoge politieke belangen meespeelden.

 
 
 

 

 
 
 
     
     
   
 
ErDaSys (c) 2009