K.R.O.-REPORTER DAALT AF IN EEN BELGISCH MYSTERIE...

Beste speurders,

Hier volgen enkele screenshots, genomen door Trix ,uit een documentaire, die afgetiteld is in 1994 en uitgezonden in samenwerking met K.R.O.-Reporter, Nederland, de VRT en ZDF.

Alle foto's die volgen komen echter uit een documentaire van K.R.O.-Reporter, uitgezonden in april 1994, waardoor mijn speurtocht naar de RR is begonnen , vermits ik mij daardoor verplicht voelde om te getuigen over het openbreken in 1942 van 3 graven op het kerkhof van Wetteren door Oberleutnant Koehn, twee Duitse soldaten en de grafmaker van Wetteren.

De grafzerken waren : die van de familie Vilain XIIII, die van de familie van Arsène Goedertier -daaruit werd ook een kist geopend – en die van de familie D'Hooghe, waar Polydoor D'Hooghe nog maar net was begraven.

Vilain,

 


Foto 1 : Mgr De Kesel in zijn bureau

Achter hem ziet ge zijn fameus luxueus valiesje staan, waarmee hij o.a. ook op bedevaart trok naar Lourdes , lol ! . Ik kende zowel Mgr. De Kesel als dat valiesje. Nooit gedacht dat die zo goed zou kunnen zwijgen. Het was een zeer gemoedelijke en vriendelijke man die heel spontaan omging met de mensen.

Reporter-KRO : “Mgr. Waar liggen de RR ?

De Kesel : “Dat kan ik niet zeggen".Foto 2 : Reporter daalt af in de krochten van een Belgisch mysterie

Er wordt geopperd hier : was het een soloactie van de koster AG ? , of was het mysterie verankerd in een complot van de allerhoogste adelijke kringen ? , of zat misschien de hand van Hitler en het Nazisme erachter ?

 


Foto 3 : “Volgens mij ligt het paneel hier", zegt de man.

Onderzoek gebeurde in het huis van de gezusters Coupé, waarvan ene werd veronderteld de maitresse van Goedertier te zijn. Het onderzoek gebeurde door Guido Van De Voorde van het Kunstpatrimonium, met medewerking van Hugo Marynissen. Zowat het hele huis werd ondersteboven gekeerd, maar er werd niets gevonden.

 


Foto 4 : De pendelende pater die een brug bij Damme deed opbreken .Foto 5 : Hilde Leynen, die Mr. Mortier hielp zoeken naar het verdwenen paneel

Hilde Leynen duidt een mogelijke bergplaats aan in de kathedraal.

 


Foto 6 : Hilde Leynen, die Mr. Mortier hielp zoeken naar het verdwenen paneel

Er zat daar in de tijd een zuster van Wetteren afkomstig, die daar paternosters en zo verkocht.

 


Foto 7 : Mgr. De Kesel

De Kesel: “Ik heb Coppieters goed gekend. Ik zag hem alle dagen. Hij zou het losgeld betaald hebben. Hadden ze hem gerust gelaten en laten doen hij zou de RR terug gekregen hebben ….”

 


Foto 8 : Hilde Leynen in de Vydkapel

Hilde Leynen: “Ik heb ooit een dummy gemaakt om te bewijzen hoe moeilijk het was om het paneel uit de lijst te schuiven, want het moest naar boven uitgeschoven worden. Ik veronderstel dan ook dat er minstens twee personen nodig waren om het paneel uit de lijst te schuiven“

.


Foto 9 : Hilde Leynen gaat langs buiten de H.Grafkapel in...

...want het was zelfs voor de diefstal niet meer mogelijk om van binnen in de kathedraal die kapel te betreden – een kapel later aan de kathedraal toegevoegd.
Hilde Leynen is met de bij Goedertier gevonden sleutels aan de slag gegaan.

 


Foto 10 : Eén van de sleutels past op een slot dat vroeger een beelden-nis afsloot : “Ge ziet het, hij werkt ! ”

“Er was plaats genoeg om er door een gleuf het paneel naar binnen te laten zakken naar een verdieping eronder. Daar werden beelden gezet, en religieuze voorwerpen verkocht. Er zat altijd een zuster bij in die kapel. Die werd dus beter bewaakt, dan de kathedraal zelf."

 


Foto 11 : De beeldenstormer van Melle.

De beeldenstormer van Melle, die daar een monument liet opbreken dat toen in opbouw was , omdat Goedertier daar regelmatig passeerde ...

 


Foto 12 : Nog onderzoek in het huis van de gezusters Coupé, waar Goedertier regelmatig kwam.
( De heer Martou, toen eigenaar van het gebouw in de Komijnstraat) (info:GDR)

Volgens geruchten zou één van de zusters de maitresse van AG zijn geweest ???

Het Brussels Kunstpatrimonium (Guido Van De Voorde – Marynissen) ontdekte met een warmtecamera een afdruk. (bevestigd door wichelroedelopers)

Een van hen hier zegt : “Het paneel ligt hieronder. Hieronder is nog een kelder (waar waarschijnlijk water in staat).

 


Foto 13 : Patrick Bernauw ziet in de diefstal het verband met de Tempelorde en de Heilige Graal.

Hitler wou de geschiedenis ingaan als één van de grote Teutoonse helden ,en had daartoe ,in 1933 ,zelfs een speciale SS-brigade laten oprichten : 'De groep Hahnenerbe' die alle regels heeft overgenomen van de Tempelordes en de Teutoonse Ridders .
Hitler en Himmler richtten daartoe speciaal deze SS-orde op : “De Zwarte Ridders des doods”.
Zij dachten ergens in Het Lam Gods en in de RR bepaalde geheimen te kunnen vinden .
Zij zochten ook effectief naar De Heilige Graal.
De Heilige Graal werd door de patriarch van Jeruzalem (volgens St. Hilaire) aan de Tempeliers gegeven , terwijl de Heilige Lans aan de Teutoonse Ridders werd gegeven .

Er is een legende die wil dat : ... als de lans drie druppels bloed naar de Graal kan brengen, dat dan de eenmaking van Europa een feit zal zijn …Foto 14 : Himmler en Hitler wilden alle schatten van de Germanen in hun bezit krijgenFoto 15 : Patrick Bernauw kocht in een Aalsterse boekhandel het boek :
"Het Geheim van de dubbele muur" van Valère De Pauw.

Dat boek bleek echter een dummy te zijn, waar alleen op de laatste blz. een code te vinden was. Hij toont hier deze cijfercode .

Hij ontcijferde die als volgt : “Onder St. Baafs is het kort dag waar koe en vogel samenkomen in de dubbele muur “

Hij nam toen het plan van de stad Gent en vond een huis , dat bekend staat als het huis van de gebroeders Van Eyck, op de plaats waar de Koestraat en de Vogelmarkt samenkomen …

 


Foto 16 : Dit huis zou geschilderd zijn op Het Lam Gods

 


Foto 17 : Op Het Lam Gods...

 


Foto 18 : Mr. Mortier geeft uitleg op het dokzaal van de St. Baafskathedraal over de grote schets gevonden bij AG.

Hij spreekt daarbij over een plankenvloer ,die daar ligt (aan het orgel).Foto 19 : Wijzend naar die plankenvloerFoto 20 : Mogelijk bewijsstuk

Als mogelijk bewijsstuk laat hij ook nog een blad van een missaal zien, dat hij daar vond ,met daarop: “Agnus Dei – Lam Gods”Foto 21 : Het orgel van beneden gezien.

 

Daar stond - bij mijn vaststellingen in de kathedraal in juni 95 over die slpeet tussen kader en kopie, het kapot zijn van het licht, de kleurenfoto van de originele met valse bronvermelding enz ….- een stelling opgetrokken tot beneden toe afgeschermd met grijze doeken, zodat men onmogelijk kon zien wat daarachter gebeurde .

Volgens de verklaringen van E.H. Dierick waren er toen herstellingswerken aan het orgel bezig, die miljoenen gingen kosten . Een van de vroegere speurders –“Orgelplaats” als nick kreeg problemen toen hij uitleg ging vragen daarover ,en verdween na een tijd spoorloos van het forum …..

Het is ook nog een feit dat de mensen van de BBC in 98 overal in de kathedraal mochten filmen, behalve op het dokzaal ,en dat Collin daartoe de wacht optrok gedurende meer dan twee uren ,om te verhinderen dat ze dat dokzaal zouden betreden …..

 

Layout en foto's : Trix
Tekst : Vilain

 
     
   
 
ErDaSys (c) 2004