...de grote schets...

 

Als startmateriaal neem ik de 4 A -delen, de 4 B -delen, en de 6 C -delen welke afgebeeld staan op de grote schets.

 

Afmetingen: A = 200 cm x 25 cm , B = 82 cm x 25 cm en C= 103 cm x 53 cm

 

Daar de meeste mensen al verschillende vormen hebben gebouwd met de volledige lengtes , heb ik het eens anders aangepakt. De A- ,B- en C- delen zijn zo vervaardigd ,zodat ze later verder op maat kunnen gezaagd worden. Dit wil zeggen dat de lengte van de A-delen bvb geen 2 meter moet blijven. (schrijnwerkers doen dit meestal ook op deze manier : ze zagen hun stukken op werkbare maten , maar zagen tot op de juiste maat, doen ze meestal maar ter plaatse...)

 

De Rechtvaardige Rechters ,welke AG wil verstoppen meten 53,1 cm x 147,5 cm

 

Als start neem ik 3 C-delen. Deze leg ik naast elkaar zodat ik een oppervlakte krijg van 103cm x 159 cm.

 

Hierrond bouw ik een kader met de 4 B- delen en 2 A-delen, zoals hieronder afgebeeld. Dus de 3 C- delen passen in deze kader. (De 4 B- en de 2 A- delen ,moeten ingekort worden)

 

 

Hierna bevestig ik de 3 C- delen in dit kader ( ik laat deze bvb wegzakken tot waar de B-delen elkaar raken ) Zie schets hieronder (groene kleur)

 

 

 

Hierna neem ik de 2 overige A- delen. Deze kort ik in ,en bevestig deze zoals afgebeeld op onderstaande schets. (oranje-bruine kleur)

 

Zo onstaat er een opening waartussen de RR's juist passen, zodat deze in de constructie niet (kunnen) verschuiven. (onderstaande schets : rode kleur)

 


Om het geheel af te sluiten nemen we de 3 overgebleven C-delen ,en bevestigen deze in de constructie (zie afbeelding : licht-blauwe kleur )

 

 

 

Op deze manier hebben we dus een constructie waarin de RR's juist passen.

Waarom kan deze constructie nu dienen ?

Het kan bvb een voetstuk van iets zijn.... of een bovenstuk (dakstuk).... of een tafelblad....of....

 

Trix, 02 mei 2004